Sportdag 2de leerjaar

De kinderen van het tweede leerjaar maakten kennis met verschillende sporten: circustechnieken, budo, lasershooten, dansen, estafette, …
Ze hebben zich reuze geamuseerd!

sportdag

We beleefden vandaag een sportieve dag met leuke activiteiten.  We deden aan boogschieten, minigolf, oefenden onze circustechnieken, liepen door de stormaan, deden aan lasershooten en nog veel meer….

Sportdag lagere school

Vandaag namen we deel aan de sportdag van de lagere school, georganiseerd door meester Kurt. Veertien verschillende activiteiten waren er voorzien! In de voormiddag verdiepten we ons in circus, volleybal en Archery-tag. We kregen hierbij telkens uitleg van een externe begeleider. Na onze lunch leefden we ons uit op de stormbaan en airtrack in de sporthal. Vervolgens mochten we ons wagen aan het lasershooten en we eindigden deze sportieve dag op een rustigere manier … met minigolf! De weergoden was ons goed gezind, want we hebben lekker kunnen genieten van de zon tijdens de buitenactiviteiten. TOPDAG!

Symbolen: de duif

We ontdekten dat een duif in verschillende verhalen uit de bijbel voorkomt en leerden over de betekenis.  De kinderen maakten ook zelf prachtige duiven!

smart

Steenkoolmijn Blegny

Donderdag 19 mei maakten we met het derde en vierde leerjaar de eerste studiereis sinds lange tijd.  We reden met de bus richting Limburg.  We stapten daar op de boot voor een tochtje over de Maas.  We gingen zelfs door een echte sluis.  Daarna namen we het toeristentreintje door de fruitstreek.  We aten onze boterhamen en toen mochten we eindelijk de lift in.  In het donker daalden we af naar 13 m onder de grond.  Samen met de gids wandelden we door de mijnen.  Het diepste punt was 60 m.  Dat was spannend.

steenkoolmijn van Blegny

Vandaag maakten we onze eerste studiereis sinds lange tijd.  We reden met de bus richting Limburg.  We stapten daar op de boot voor een tochtje over de Maas.  We gingen zelfs door een echte sluis.  Daarna namen we het toeristentreintje door de fruitstreek.  We aten onze boterhamen en toen mochten we eindelijk de lift in.  In het donker daalden we af naar 13 m onder de grond.  Samen met de gids wandelden we door de mijnen.  Het diepste punt was 60 m.  Dat was spannend.