Speurtocht: the far west

Op de eerste schooldag vernamen we dat juf Eva vermist was tijdens de vakantie in de Far West. Aan de hand van een speurtocht gingen we op zoek naar wat er juist gebeurd was. Een spannende, maar zeer leuke activiteit.

Bezoek aan de chocoladefabriek

We gingen met het tweede leerjaar naar de chocoladefabriek in Malle. Bij de workshop mochten we zelf figuren inschilderen met chocolade. Wat een leuke ervaring! Terwijl de figuren hard moesten worden, mochten we naar een filmzaaltje waar we een heel interessante uitleg kregen over de weg van de cacaoboon tot chocolade. Na dit filmpje kregen we onze twee ambachtelijke en natuurlijk overheerlijke figuren mee naar huis. Een topdag voor onze snoepers van 2A.

Het nieuwe schooljaar

Eindelijk was het zover! 1 september 2019… De juffen en de meesters komen terug van hun reis naar het wilde westen. Ze hebben daar grote avonturen beleefd en veel geleerd….

Technopolis

Donderdag 22 november zijn we met het eerste en tweede leerjaar op schoolbezoek geweest naar Technopolis. De dag begon al erg leuk voor ons, want wij, 2A, reden in een klein busje er naartoe. Die leek soms op een disco door de lichtjes binnenin. Dat was tof! In de voormiddag mochten we ons uitleven in het Kinder-doe-centrum. We gingen er op ontdekkingstocht door de stad, het park en de werf en we leerden er bij over het menselijk lichaam. Zelf pizza’s bakken en ze bezorgen, opdienen in een restaurant, de rekken vullen in een supermarkt, in de bank jezelf op een geldbriefje printen of de autoband van onze nieuwe jeep vervangen … we konden het allemaal uitproberen! Soms voelden we ons net als grote mensen!

In de namiddag was het tijd om in de grote zaal (hoofdtentoonstelling) allerlei opstellingen uit te proberen. Wat we zeker niet zullen vergeten is het spijkerbed en de reuzegrote zeepbellen! We konden ook maar geen genoeg krijgen van het spelen met water. Wat een fijne dag was dat … maar ook erg vermoeiend natuurlijk. Op de weg naar huis was het zelfs moeilijk om wakker te blijven ;).