don bosco

Vandaag gingen we tussen de grote toetsen door op uitstap naar Don Bosco. We geven even ontspannen, spelen en ravotten. Hier zie je enkele foto’s die gemaakt werden door de leerlingen zelf. šŸ™‚

boomwhackers

Tijdens de muzische molen werkten we in het begin van het jaar rond boomwhackers. We leerden een partituur lezen van boomwhackers, we herkenden een liedje en leerden wat de begeleiding en melodie van een lied was. Uiteindelijk speelden we samen een heel bekend lied. Kan je raden welk lied? Kijk eens naar de filmpjes onderaan. Toen kwamen er terug de corona-maatregelen en 1 groep heeft deze leuke opdracht nog niet kunnen doen. We hopen dat we dit nog kunnen goedmaken šŸ™‚ .

Hefbomen

Tijdens de lessen WO leerden we over hefbomen. Hefbomen zijn werktuigen die onze eigen kracht omzetten naar een grotere kracht. De papa van Berre gebruikt tijdens het werk hefbomen om zware bomen te verleggen of om te hakken. Wij mochten het ook eens een keertje proberen. Zelfs met een hand konden we dankzij de hefboom een zware boomstam verleggen.

Mandjeslezen

We oefenen extra om wat beter te lezen. We noemen het mandjeslezen. Per twee krijgen we elke week een ander mandje. Zo lezen we uitndogingen, proberen we handleidingen te lezen, lezen we strips, lezen we sneller dan de tablet, spelen we met woorden,….

poƫzieweek

Een hele week hebben we gewerkt rond gedichten. We lazen niet alleen gedichten, maar we schreven er ook zelf. We schreven een elfje, een naamgedicht en een haiku. We maakten kennis met slordige Saartje en Dikkertje Dap. En we speelden met een gedicht over een juf.

Carnaval

Ook dit jaar mochten we weer onze mooiste verkleedkleren uit de kast halen! De invulling van de activiteiten op onze carnavalsdag was anders dan andere jaren, maar zeker zo leuk! De ochtend startten we met het bewonderen van elkaars kostuums. Per categorie toonden we onze outfits op het podium:

sneeuwpret

Vandaag mochten we samen genieten van het zonnetje en de sneeuw. We reden met de slee, maakten sneeuwengeltjes en speelden samen.

gedichtenweek

De poĆŖzieweek is net gepasseerd. We hebben weer heel wat gedaan. We hebben gedichten gelezen, zelf gedichten geschreven, gepuzzeld met een gedicht en geknutseld rond een gedicht. Onze juf heeft ook haar lievelingsgedichten gelezen. We schreven een naamgedicht, een elfje en een haiku. Zo hebben we ons eigen gedichtenboekje gemaakt. Leuk, he!