Steenkoolmijn Blegny

Donderdag 19 mei maakten we met het derde en vierde leerjaar de eerste studiereis sinds lange tijd.  We reden met de bus richting Limburg.  We stapten daar op de boot voor een tochtje over de Maas.  We gingen zelfs door een echte sluis.  Daarna namen we het toeristentreintje door de fruitstreek.  We aten onze boterhamen en toen mochten we eindelijk de lift in.  In het donker daalden we af naar 13 m onder de grond.  Samen met de gids wandelden we door de mijnen.  Het diepste punt was 60 m.  Dat was spannend.

steenkoolmijn van Blegny

Vandaag maakten we onze eerste studiereis sinds lange tijd.  We reden met de bus richting Limburg.  We stapten daar op de boot voor een tochtje over de Maas.  We gingen zelfs door een echte sluis.  Daarna namen we het toeristentreintje door de fruitstreek.  We aten onze boterhamen en toen mochten we eindelijk de lift in.  In het donker daalden we af naar 13 m onder de grond.  Samen met de gids wandelden we door de mijnen.  Het diepste punt was 60 m.  Dat was spannend. 

Muzische molen

Tijdens de muzische molen worden het derde en vierde leerjaar verdeeld in verschillende groepen.  Behalve tijdens corona…. toen bleven we in de eigen klasgroep.  We doen verschillende activiteiten: drama, beeld, muziek, media en beweging.  Hieronder een aantal voorbeelden van zo’n activiteiten.

Flipperkast

Nadat we de eerste twee stappen van het technisch proces doorlopen hadden (behoefte & ontwerp), was het tijd om de hamers boven te halen en in actie te schieten. Een hele namiddag timmerden we erop los! Enkele blauwe duimen hoorden daar helaas bij, maar we mogen trots zijn op de resultaten. Na het maken van de flipperkast, hebben we hem natuurlijk ook mogen uittesten. Dat was nodig om onze realisatie te onderwerpen aan een grondige evaluatie. Missie geslaagd!