Carnaval

Ook dit jaar mochten we weer onze mooiste verkleedkleren uit de kast halen! De invulling van de activiteiten op onze carnavalsdag was anders dan andere jaren, maar zeker zo leuk! De ochtend startten we met het bewonderen van elkaars kostuums. Per categorie toonden we onze outfits op het podium:

Pret in de sneeuw!

Een tijd geleden sneeuwde het wel eens, maar toen konden we er niet lang van genieten. Nu de sneeuw mooi blijft liggen, kunnen we niet anders dan daar van profiteren! We bonden sleeën aan elkaar en verdeelden de krachten. Dolle pret uiteraard!

Jerusalema

De leerlingen van het derde en het vierde leerjaar leerden tijdens de muzische molen deze dans. Ze wilden hem demonstreren aan de andere leerlingen en zetten zo de hele school aan het dansen zonder dat ze het wisten. Kijk maar!

Perspectieven en beelden

Tijdens een les taal leerden we over striptechnieken. Een striptekenaar gebruikt verschillende perspectieven (vogel-, gewoon en kikvorsperspectief) en beelden (overzichtsbeeld, tusseninbeeld, close-up). We ontdekten dat deze technieken ook worden gebruikt in de fotografie en wilden dit zelf eens toepassen. Het scherpstellen van een beeld was bij enkele van ons een echte uitdaging. De camera richten, lichtjes drukken, het juiste moment afwachten en dan harder drukken. En dan niet vergeten de camera netjes horizontaal/verticaal te houden! En oja, soms waren we zo geconcentreerd dat we vergaten te lachen … nog wat werkpuntjes voordat we een carrière als fotomodellen kunnen beginnen!

zeeklassen vrijdag

Vandaag zijn we de laatste dag aan zee!!! Na een lekker ontbijt en het inpakken van onze koffers trekken we weer naar het strand. Daar staan de gidsen ons op te wachten en vertellen ons wat meer over schelpen, golfbrekers, … Daarna krijgen we tijd om zelf verschillende soorten schelpen te gaan zoeken. We vinden er kokkels, hartschelpen, wulken,…. zelfs oesterschelpen en mosselschelpen. Spijtig genoeg zien we ook veel afval op het strand liggen. Dat baarde ons wel zorgen. Wat met de dieren in de zee??? ‘s Middags eten we nog een laatste keer in De Barkentijn en dan is het tijd om te vertrekken. We hadden een leuke tijd aan zee.