Stop Motion

We maakten in groepjes een stop-motionfilmpje door een hele reeks foto’s te maken en die – zeer snel achter elkaar – samen te voegen tot een filmpjes …

Ons receptenboek

Voor onze OVSG-Proef techniek maakten we per 2 een gerecht. Daarvan noteerden we ook de verschillende stappen en maakten er – samen met onze eigen foto’s – een recept van.

ICT & techniek gingen hand in hand …
Al zeggen we het zelf : Het was lekker !

Ons receptenboek kunnen jullie hieronder terugvinden.

Week van het bos

Op vrijdag 18 oktober maakten we met het zesde leerjaar een herfstwandeling in de Eksterheide. Dit deden we samen met boswachter Luc. We zagen er een heleboel paddenstoelen en leerden onder andere over parasieten, saprofyten, symbionten en nog veel meer. Het was een natte maar gezellige uitstap!

Studiereis Antwerpen

Op 24 oktober gingen de leerlingen van het vijfde en het zesde leerjaar op stedentrip naar Antwerpen. Daar aangekomen bewonderden we als eerste het prachtige Centraal Station. Hierna volgde een stadswandeling. Tijdens deze wandeling bekeken we tal van prachtige gebouwen en pleinen. Onder andere het Steen, Lange Wapper, Brabo, de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en de Sint-Borromeuskerk kwamen aan bod. Het was een fijn en leerrijk tripje. Zeker voor herhaling vatbaar.

Het nieuwe schooljaar

Eindelijk was het zover! 1 september 2019… De juffen en de meesters komen terug van hun reis naar het wilde westen. Ze hebben daar grote avonturen beleefd en veel geleerd….