steenkoolmijn van Blegny

Vandaag maakten we onze eerste studiereis sinds lange tijd.  We reden met de bus richting Limburg.  We stapten daar op de boot voor een tochtje over de Maas.  We gingen zelfs door een echte sluis.  Daarna namen we het toeristentreintje door de fruitstreek.  We aten onze boterhamen en toen mochten we eindelijk de lift in.  In het donker daalden we af naar 13 m onder de grond.  Samen met de gids wandelden we door de mijnen.  Het diepste punt was 60 m.  Dat was spannend. 

Muzische molen

Tijdens de muzische molen worden het derde en vierde leerjaar verdeeld in verschillende groepen.  Behalve tijdens corona…. toen bleven we in de eigen klasgroep.  We doen verschillende activiteiten: drama, beeld, muziek, media en beweging.  Hieronder een aantal voorbeelden van zo’n activiteiten.

buitenspeeldag

Ook bij ons op school werd een heuse buitenspeeldag georganiseerd.  We deden allerlei spelletjes en opdrachten waarbij we goed moesten samenwerken of samenspelen. 

groepswerk WO

Eerst moesten we allerlei informatie opzoeken over de paddenstoel of de vleermuis.  Daarna maakten we samen een grote informatiefiche.  Als laatste stelden we onze fiche voor aan de rest van de klas. 

woensdag bosklassen

Dag 3 in de Ardennen.  Vandaag was het een heel spannende dag.  We gingen muurklimmen, deden een touwenparcours, een echte zipline en waagden ons aan een trapezesprong.  Daarna gingen we vissen met onze zelfgemaakte hengels. 

bosklassen dinsdag

Vandaag gingen we op avontuur in het wildpark van Han en gingen we ondergronds.  Zoveel mooie momenten beleefden we in de grotten.  We hebben ook weer veel geleerd vandaag!