Kerkbingo

De leerlingen van het eerste leerjaar verkenden onze kerk.  Ze speurden in stilte de hele kerk af.  Ze hebben veel ontdekt en keken hun ogen uit.  Het was een fijne kennismaking.  

 

Werelddierendag

4 oktober was het werelddierendag.

De kinderen van het tweede leerjaar ontdekten waarom deze dag op 4 oktober wordt gevierd.  Ze leerden Sint-Franciscus kennen.  Ze dachten na over hoe zij voor hun huisdieren en voor andere dieren kunnen zorgen.  Kijk maar eens naar hun lievelingsdieren.

Bouwen aan vetrouwen

Nadat we al enkele lessen besteed hadden aan het kennismaken met elkaar, was het tijd om tot samenwerken en vertrouwen te komen. Dit is immers de basis om een hechte groep te kunnen vormen. In kleine groepjes voerden we enkele samenwerkings- en vertrouwensopdrachten uit die we zelf mochten kiezen uit een hele reeks. Samen de tekst begrijpen en correct uitvoeren was al een uitdaging op zich!

Museum van mezelf

Nieuw schooljaar, nieuwe juf, nieuwe klasgenootjes … kortom, heel wat nieuwigheden om te ontdekken! Om elkaar beter te leren kennen, organiseerden we een museum in 4B. Dit paste ook erg goed in het eerste thema van taal (Jij hoort erbij) en wereldoriëntatie (Welkom in mijn leven). Het werd een museum waarin persoonlijke spullen van de leerlingen tentoongesteld werden. Dankzij de nodige bijschriften, kwamen we heel wat te weten over elkaar in slechts één lesuur. Ze kropen ook in de rol van gids en gaven wat meer informatie over één voorwerp uit hun museum in het bijzonder. Aandacht verzekerd!

De appelboer

De herfst doet stilletjes aan zijn intocht. Wij konden een kijkje gaan nemen bij de appelboer. We leerden hier meer over de oogst en de verwerking van de appels. Op het einde van ons bezoek kregen we ook de kans om lekkere dingen te kopen.