don bosco

Vandaag gingen we tussen de grote toetsen door op uitstap naar Don Bosco. We geven even ontspannen, spelen en ravotten. Hier zie je enkele foto’s die gemaakt werden door de leerlingen zelf. 🙂

dinsdag Bosklassen

Tweede dag op bosklassen vandaag. We verkennen het gebied in en rondom het domein. We leren weer wat bij over het landschap en de dieren die er leven. We maken ook onze eigen vislijn en proberen een visje te vangen in de vijver.

eerste dag bosklassen

Deze morgen vertrokken we dan eindelijk op bosklassen. Het zonnetje was er zeker en vast al bij en het was een leuke eerste dag. We bezochten de citadel en genoten van een lekkere maaltijd. We kijken uit naar de volgende dagen.

boomwhackers

Tijdens de muzische molen werkten we in het begin van het jaar rond boomwhackers. We leerden een partituur lezen van boomwhackers, we herkenden een liedje en leerden wat de begeleiding en melodie van een lied was. Uiteindelijk speelden we samen een heel bekend lied. Kan je raden welk lied? Kijk eens naar de filmpjes onderaan. Toen kwamen er terug de corona-maatregelen en 1 groep heeft deze leuke opdracht nog niet kunnen doen. We hopen dat we dit nog kunnen goedmaken 🙂 .

Hefbomen

Tijdens de lessen WO leerden we over hefbomen. Hefbomen zijn werktuigen die onze eigen kracht omzetten naar een grotere kracht. De papa van Berre gebruikt tijdens het werk hefbomen om zware bomen te verleggen of om te hakken. Wij mochten het ook eens een keertje proberen. Zelfs met een hand konden we dankzij de hefboom een zware boomstam verleggen.

Mandjeslezen

We oefenen extra om wat beter te lezen. We noemen het mandjeslezen. Per twee krijgen we elke week een ander mandje. Zo lezen we uitndogingen, proberen we handleidingen te lezen, lezen we strips, lezen we sneller dan de tablet, spelen we met woorden,….