Speurtocht: the far west

Op de eerste schooldag vernamen we dat juf Eva vermist was tijdens de vakantie in de Far West. Aan de hand van een speurtocht gingen we op zoek naar wat er juist gebeurd was. Een spannende, maar zeer leuke activiteit.

Bezoek aan de chocoladefabriek

We gingen met het tweede leerjaar naar de chocoladefabriek in Malle. Bij de workshop mochten we zelf figuren inschilderen met chocolade. Wat een leuke ervaring! Terwijl de figuren hard moesten worden, mochten we naar een filmzaaltje waar we een heel interessante uitleg kregen over de weg van de cacaoboon tot chocolade. Na dit filmpje kregen we onze twee ambachtelijke en natuurlijk overheerlijke figuren mee naar huis. Een topdag voor onze snoepers van 2A.

Stop Motion

We maakten in groepjes een stop-motionfilmpje door een hele reeks foto’s te maken en die – zeer snel achter elkaar – samen te voegen tot een filmpjes …

Ons receptenboek

Voor onze OVSG-Proef techniek maakten we per 2 een gerecht. Daarvan noteerden we ook de verschillende stappen en maakten er – samen met onze eigen foto’s – een recept van.

ICT & techniek gingen hand in hand …
Al zeggen we het zelf : Het was lekker !

Ons receptenboek kunnen jullie hieronder terugvinden.

Week van het bos

Op vrijdag 18 oktober maakten we met het zesde leerjaar een herfstwandeling in de Eksterheide. Dit deden we samen met boswachter Luc. We zagen er een heleboel paddenstoelen en leerden onder andere over parasieten, saprofyten, symbionten en nog veel meer. Het was een natte maar gezellige uitstap!

Studiereis Antwerpen

Op 24 oktober gingen de leerlingen van het vijfde en het zesde leerjaar op stedentrip naar Antwerpen. Daar aangekomen bewonderden we als eerste het prachtige Centraal Station. Hierna volgde een stadswandeling. Tijdens deze wandeling bekeken we tal van prachtige gebouwen en pleinen. Onder andere het Steen, Lange Wapper, Brabo, de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en de Sint-Borromeuskerk kwamen aan bod. Het was een fijn en leerrijk tripje. Zeker voor herhaling vatbaar.