2A : Juf Nancy & Juf Jenthe

kennismaking met de lambertijntjes

Eva, de dirigente van de Lambertijntjes kwam ons vertellen hoe het er in een koor aan toe gaat. Ze zong samen met de leerlingen van het eerste, tweede en derde leerjaar een liedje.

Lees verder

Het nieuwe schooljaar

Eindelijk was het zover! 1 september 2019... De juffen en de meesters komen terug van hun reis naar het wilde westen. Ze hebben daar grote avonturen beleefd en veel geleerd....

Lees verder

Technopolis

Donderdag 22 november zijn we met het eerste en tweede leerjaar op schoolbezoek geweest naar Technopolis. De dag begon al erg leuk voor ons, want wij, 2A, reden in een klein busje er naartoe. Die leek soms op een disco door de lichtjes binnenin. Dat was tof! In de voormiddag mochten we ons uitleven in het Kinder-doe-centrum. We gingen er op ontdekkingstocht door de stad, het park en de werf en we leerden er bij over het menselijk lichaam. Zelf pizza's bakken en ze bezorgen, opdienen in een restaurant, de rekken vullen in een supermarkt, in de bank jezelf op...

Lees verder

Naar de boomgaard

Met auto's vertrokken we naar de appelboer 'Roes' in Oud-Turnhout. Daar deden we onze laarzen aan en trokken de boomgaard in. De gids gaf een interessante uitleg. Op het einde mochten we fruit kopen in het winkeltje. Voor sommige kinderen misschien wel de eerste keer dat ze zelf mochten betalen.

Lees verder

Appelstrudel bakken.

Samen met het 1e en 2e leerjaar bakten we overheerlijke appelstrudel. Wat was het sm ullen!!

Lees verder

Uitheems fruit proeven

De kinderen proefden uitheems fruit in  de lessen rond het thema 'Herfst'. Voor sommige leerlingen was het een nieuwe ervaring.

Lees verder

Hoekenwerk thema ‘welkom’

Tijdens de WO-lessen werkten we rond 'welkom' in de klas en op onze school. Als afsluiter speelden we leerrijke spelletjes rond dit thema. Het was een aangename activiteit.

Lees verder

Speurtocht door de school

De leerlingen van het 2e leerjaar leerden de school en hun klassen kennen a.d.h.v. een speurtocht.

Lees verder