2A : Juf Nancy & Juf Jenthe

Speurtocht: the far west

Op de eerste schooldag vernamen we dat juf Eva vermist was tijdens de vakantie in de Far West. Aan de hand van een speurtocht gingen we op zoek naar wat er juist gebeurd was. Een spannende, maar zeer leuke activiteit.

Lees verder

Bezoek aan de chocoladefabriek

We gingen met het tweede leerjaar naar de chocoladefabriek in Malle. Bij de workshop mochten we zelf figuren inschilderen met chocolade. Wat een leuke ervaring! Terwijl de figuren hard moesten worden, mochten we naar een filmzaaltje waar we een heel interessante uitleg kregen over de weg van de cacaoboon tot chocolade. Na dit filmpje kregen we onze twee ambachtelijke en natuurlijk overheerlijke figuren mee naar huis. Een topdag voor onze snoepers van 2A.

Lees verder

Speculaas bakken

Het tweede leerjaar bakte voor de sint en zijn pieten lekkere speculaas.

Lees verder

Fruit proeven

Tijdens het thema van de herfst mochten we uitheems fruit proeven. Voor vele kindjes een nieuwe ervaring!

Lees verder

Speurtocht: thema welkom

De leerlingen van het tweede leerjaar leerden de school en de klassen op een leuke manier kennen aan de hand van een speurtocht.

Lees verder

kennismaking met de lambertijntjes

Eva, de dirigente van de Lambertijntjes kwam ons vertellen hoe het er in een koor aan toe gaat. Ze zong samen met de leerlingen van het eerste, tweede en derde leerjaar een liedje.

Lees verder

Het nieuwe schooljaar

Eindelijk was het zover! 1 september 2019... De juffen en de meesters komen terug van hun reis naar het wilde westen. Ze hebben daar grote avonturen beleefd en veel geleerd....

Lees verder

Technopolis

Donderdag 22 november zijn we met het eerste en tweede leerjaar op schoolbezoek geweest naar Technopolis. De dag begon al erg leuk voor ons, want wij, 2A, reden in een klein busje er naartoe. Die leek soms op een disco door de lichtjes binnenin. Dat was tof! In de voormiddag mochten we ons uitleven in het Kinder-doe-centrum. We gingen er op ontdekkingstocht door de stad, het park en de werf en we leerden er bij over het menselijk lichaam. Zelf pizza's bakken en ze bezorgen, opdienen in een restaurant, de rekken vullen in een supermarkt, in de bank jezelf op...

Lees verder