3A : Juf Wendy

Alles met de bal

Het derde en vierde leerjaar proefden in de namiddag van allerlei balspelen. We deden aan het gekende handbal, basketball, american football,.... maar probeerden ook nieuwe balspelen zoals spikeball, tchoukball, ... We hebben er enorm van genoten.

Lees verder

scholenveldloop

We mochten ook dit jaar weer meedoen met de scholenveldloop.  We deden allemaal ons uiterste best.  Ook waren er weer veel supporters aanwezig.

Lees verder

voorlezen in de klas

Het jaarthema dit schooljaar is "Er was eens...in de Singel".  Toen we vroegen of er mama's, papa's, oma's of opa's wilden komen voorlezen in de klas, werd er super veel gereageerd.  Wat hebben we genoten van de verhaaltjes die ze zijn komen voorlezen.  Dank je wel iedereen die is komen voorlezen!!!

Lees verder

verhoudingen

We kregen het recept van 1 cake en moesten in de klas 2 cakes maken.  Hoe weten we hoeveel ingrediënten we nodig hebben.  En wat voor drie cakes?

Lees verder

liter en halve liter

We leerden in de klas over de liter en de halve liter.  Hoe kunnen we dit het beste doen door zelf een aantal proefjes te doen.  In groepjes deden we enkele opdrachten en leerden we dat een halve liter 2 keer in een liter kan en nog veel meer van dat.

Lees verder

kijkdoos zeeklassen

We gingen drie dagen naar zee.  Wat hebben we daar veel geleerd, gezien en genoten!  Als herinnering maakten we in de klas nog een kijkdoos.

Lees verder

groepswerk oriënteren

Tijdens de les WO leerden we ons oriënteren.  Samen oefenden we alles nog eens een keertje in.

Lees verder

draken uit sprookjes

We knutselden in de klas draken als versiering voor het eetfestijn.  Wat een taak!  Eerst de vormen knutselen, dan ze aan elkaar maken en als laatste nog schilderen.  Maar we zijn wel heel trots op de resultaten.

Lees verder

detecteren/legerjeep

We leren in de klas over de wereldoorlogen en Wapenstilstand.  Er kwam zelfs een echte legerjeep op school en we mochten meerijden.  Ook kwamen mensen ons leren over het detecteren van metalen.  We vonden in onze zandbak verschillende schatten.

Lees verder

Bezoek aan de bib

Samen met 3B brengen wij regelmatig een bezoek aan de bib.  Zo komen er soms nieuwe boeken in onze klasbib en wordt het lezen nog leuker.

Lees verder