3A : Juf Wendy

boomwhackers

boomwhackers

Tijdens de muzische molen werkten we in het begin van het jaar rond boomwhackers. We leerden een partituur lezen van boomwhackers, we herkenden een liedje en leerden wat de begeleiding en melodie van een lied was. Uiteindelijk speelden we samen een heel bekend lied. Kan je raden welk lied? Kijk eens naar de filmpjes onderaan. Toen kwamen er terug de corona-maatregelen en 1 groep heeft deze leuke opdracht nog niet kunnen doen. We hopen dat we dit nog kunnen goedmaken ūüôā . https://youtu.be/pOqpgUOAe5E https://youtu.be/KlEr_31LcpU https://youtu.be/1jnccArng1U

Lees verder
Hefbomen

Hefbomen

Tijdens de lessen WO leerden we over hefbomen. Hefbomen zijn werktuigen die onze eigen kracht omzetten naar een grotere kracht. De papa van Berre gebruikt tijdens het werk hefbomen om zware bomen te verleggen of om te hakken. Wij mochten het ook eens een keertje proberen. Zelfs met een hand konden we dankzij de hefboom een zware boomstam verleggen.

Lees verder
Mandjeslezen

Mandjeslezen

We oefenen extra om wat beter te lezen. We noemen het mandjeslezen. Per twee krijgen we elke week een ander mandje. Zo lezen we uitndogingen, proberen we handleidingen te lezen, lezen we strips, lezen we sneller dan de tablet, spelen we met woorden,....

Lees verder
knutselen vaderdag

knutselen vaderdag

"We knutselen voor vaderdag zelf een fotokader":vertelde onze juf. We vroegen ons af hoe we dat gingen doen. Kijk maar eens hieronder.

Lees verder
po√ęzieweek

po√ęzieweek

Een hele week hebben we gewerkt rond gedichten. We lazen niet alleen gedichten, maar we schreven er ook zelf. We schreven een elfje, een naamgedicht en een haiku. We maakten kennis met slordige Saartje en Dikkertje Dap. En we speelden met een gedicht over een juf.

Lees verder
Carnaval

Carnaval

Ook dit jaar mochten we weer onze mooiste verkleedkleren uit de kast halen! De invulling van de activiteiten op onze carnavalsdag was anders dan andere jaren, maar zeker zo leuk! De ochtend startten we met het bewonderen van elkaars kostuums. Per categorie toonden we onze outfits op het podium: dierenpersonages uit films/TV-programma's (1e lj tem 3e lj) personages uit films/TV-programma's (4e lj tem 6e lj) prinsen en prinsessengriezelsberoepencowboys & indianenvoorwerpensportatletencircusartiestenoverige

Lees verder
sneeuwpret

sneeuwpret

Vandaag mochten we samen genieten van het zonnetje en de sneeuw. We reden met de slee, maakten sneeuwengeltjes en speelden samen.

Lees verder
gedichtenweek

gedichtenweek

De poêzieweek is net gepasseerd. We hebben weer heel wat gedaan. We hebben gedichten gelezen, zelf gedichten geschreven, gepuzzeld met een gedicht en geknutseld rond een gedicht. Onze juf heeft ook haar lievelingsgedichten gelezen. We schreven een naamgedicht, een elfje en een haiku. Zo hebben we ons eigen gedichtenboekje gemaakt. Leuk, he!

Lees verder
klankverhalen

klankverhalen

We kregen met ons groepje een verhaaltje over Spikkel en Spekkie. Eerst hebben we het verhaal eens goed gelezen. Daarna gingen we op zoek naar woorden waar we geluiden bij konden maken. Dit gingen we dan oefenen en op het einde namen we ons verhaal ook echt op met de tablet. Dat was best spannend. Er mocht niet veel mis gaan. Luister zeker eens naar onze verhalen. De kroketraket door Tuur, Elise, Jayden Coralie & Sondos Dauwdruppels door Rune, Ben, Julie & Sien Muisjes door Raphael, Lucas, Emma & Sterre Avontuur door Jelle, Ali, Floor & Stella Trommelstok door Annebel,...

Lees verder
We maken onze eigen strip

We maken onze eigen strip

We leerden de tablets op te starten en zochten naar een website op internet. Daar moesten we ons inloggen en konden we een eigen stripverhaal maken. Op het einde mailden we onze strip naar de juf en die printte hem voor ons af. Het was kei leuk en willen dit zeker nog eens een keertje doen.

Lees verder