3A : Juf Wendy

Jerusalema

De leerlingen van het derde en het vierde leerjaar leerden tijdens de muzische molen deze dans. Ze wilden hem demonstreren aan de andere leerlingen en zetten zo de hele school aan het dansen zonder dat ze het wisten. Kijk maar! https://youtu.be/eUi9y3D-LFk

Lees verder
Werken met tablets

Werken met tablets

Tijdens de muzische molen werkten we met de tablets. We moesten op zoek gaan naar QR-codes. QR wat??? Ja, dat is een code die je kan scannen met de tablets en die brengt je dan naar een opgegeven pagina op het internet. Onze codes brachten ons naar verschillende opdrachten. Zo moesten we een woordzoeker oplossen, een halve tekening afwerken, een eigen stripverhaaltje maken,.... tot een echte escape room oplossen. Dat was leuk!!

Lees verder
We leren over de liter, halve liter en deciliter

We leren over de liter, halve liter en deciliter

We leerden over de liter, halve liter en de deciliter. Maar hoeveel deciliter gaat er in een liter, of in het halve liter? Hoeveel halve liter gaan er in een fles van 5 liter? Dit probeerden we allemaal uit in een groepwerk. We moesten 5 opdrachten doen. Zo kwamen we onder andere tot het besluit dat er 10 deciliter in een liter gaan en dat er 10 halve liter in een fles van 5 liter gaan. We leerden ook nog deze bevindingen te gebruiken om andere hoeveelheden te berekenen. Dat is niet gemakkelijk!

Lees verder
Groepswerk W.O.

Groepswerk W.O.

We zochten zelf informatie op over de vleermuis en de paddenstoel. We maakten een grote informatiefiche en stelden onze onderwerpen aan elkaar voor. We moesten samenwerken, samen beslissen wat er belangrijk was, samen voorstellen, maar ook naar elkaar luisteren. Het was reuze-interessant.

Lees verder
Groepswerk Nederlands

Groepswerk Nederlands

We zochten in groepjes naar gemeenschappelijke onderdelen op geboortekaartjes. Hiervoor bestudeerden we verschillende kaartjes (waaronder die van onszelf 🙂 ) Samen kwamen we tot een aantal bevindingen.

Lees verder
Inhuldiging speeltoestel

Inhuldiging speeltoestel

JOEPIE, eindelijk was het zo ver! Het speeltoestel waar onze kinderen zo lang op gewacht hebben, mochten we vandaag inhuldigen. Twee kinderen hadden de eer om het lint door te knippen. Vanaf volgende week kunnen alle kinderen volop spelen en genieten.

Lees verder
Start FLuoACTIE

Start FLuoACTIE

Vrijdag startten we onze fluoactie weer. Met zijn allen deden we onze fluodans. https://youtu.be/g5T23HcYjF4

Lees verder
DAGBOEK ZEEKLASSEN VRIJDAG

DAGBOEK ZEEKLASSEN VRIJDAG

https://youtu.be/sobqSBNCpGM

Lees verder
zeeklassen vrijdag

zeeklassen vrijdag

Vandaag zijn we de laatste dag aan zee!!! Na een lekker ontbijt en het inpakken van onze koffers trekken we weer naar het strand. Daar staan de gidsen ons op te wachten en vertellen ons wat meer over schelpen, golfbrekers, ... Daarna krijgen we tijd om zelf verschillende soorten schelpen te gaan zoeken. We vinden er kokkels, hartschelpen, wulken,.... zelfs oesterschelpen en mosselschelpen. Spijtig genoeg zien we ook veel afval op het strand liggen. Dat baarde ons wel zorgen. Wat met de dieren in de zee??? 's Middags eten we nog een laatste keer in De Barkentijn en dan is...

Lees verder