3B : Juf Jente

Boshuisje: waterdiertjes

Boshuisje: waterdiertjes

We gingen op bezoek in het Boshuisje te Ravels en bezochten daar de vijver.  We schepten waterdiertjes en bekeken ze onder een vergrootglas.  We leerden aan de hand van een tabel de diertjes te determineren. 

Lees verder
stripmuseum en Kalmthoutse heide

stripmuseum en Kalmthoutse heide

We gingen op uitstap. Het was een spannende dag.   We bezochten het stripmuseum en leerden allerlei dingen over het maken en ontstaan van strip.  We probeerden ook zelf een strip te maken.  We maakten ook een wandeling door de Kalmthoutse heide en beklommen de uitkijktoren. 

Lees verder
Soep maken voor koffiestop

Soep maken voor koffiestop

We maakten soep voor de koffiestop.  We leerden over de ingrediënten en hoe we een recept moeten volgen.  Ook vonden onze juffen het belangrijk om ons materiaal op een correcte manier te gebruiken. 

Lees verder
Alles op wieltjes

Alles op wieltjes

Als beloning voor de fluoactie mochten we de laatste donderdag voor de paasvakantie iets meebrengen met kleine wieltjes zoals rolschaatsen, een step, een skateboard, een waveboard, inline skates, ... . We hadden erg veel geluk met het weer, ondanks er regen voorspeld werd. We konden vrij rond rijden of gebruik maken van het parcours. 

Lees verder
Suske & Wiske museum en leerwandeling Kalmthoutse heide

Suske & Wiske museum en leerwandeling Kalmthoutse heide

Afgelopen dinsdag vetrokken we met de bus naar het Suske & Wiske museum in Kalmthout. Sinds de zomer van 2019 is het kindermuseum in de oude villa van Willy Vandersteen helemaal vernieuwd met nieuwe opdrachten en een volledig nieuwe look. In deze vernieuwde tentoonstelling werden we door niemand minder dan Willy Vandersteen uitgenodigd om mee op Striptoer te gaan. Daar ontdekten we door leuke opdrachten wat je allemaal nodig hebt voor een goed stripverhaal. We stelden een eigen stripfiguur samen, maakten een reis naar het verleden, leerden verschillen tussen tekstballonnen, improviseerden een tekst bij een gegeven tekening ... . We...

Lees verder
Transfo2340

Transfo2340

Afgelopen maandag brachten we GC 't Heilaar een bezoek, waar we meer te weten kwamen over de geschiedenis van Beerse en Vlimmeren. We 'ontmoetten' er bijzondere figuren en kwamen te weten welke invloed zij in Beerse hebben gehad. Er was zelfs een VR-bril om rond te kijken in gebouwen die door de architect René Van Steenbergen ontworpen werd! Met behulp van een werkboekje vol actieve opdrachten zijn we een stuk wijzer geworden. Deze informatie gaan we zeker kunnen gebruiken wanneer we binnenkort aan thema 'Beerse' beginnen!

Lees verder
Bezoek bos Blakheide

Bezoek bos Blakheide

Op woensdag 9 november bezochten we het bos "de Blakheide".  Boswachter Luc vertelde ons over de bomen, bladeren...  We leerden over de lagen van het bos en de paddenstoelen.  We zijn weer heel wat informatie rijker geworden. 

Lees verder
zeeklassen woensdag

zeeklassen woensdag

Deze ochtend werden we vroeg gewekt door onze juffen.  We moesten ons klaarmaken en onze koffers al inladen.  Na een stevig ontbijt trokken we met onze gidsen naar het strand waar we nog leerden over schelpen, eb en vloed, ... We hadden nog wat tijd over om zandkastelen te bouwen en wat te ravotten op het strand.  Terug aangekomen in de Barkentijn stond er alweer een stevige maaltijd te wachten om daarna richting huis te vertrekken. 

Lees verder
dinsdag zeeklassen

dinsdag zeeklassen

Na een korte nacht stonden we deze morgen op voor een lange en drukke dag.  Deze morgen vertrokken we met het treintje naar de Ijzermonding.  Daar zagen we allerlei dieren en leerden we over slikken en schorren.  We mochten ook onze picknick eten in het amfitheater.  Na onze middagmaaltijd gingen we te voet verder langs de jachthaven naar het Albert I-monument.  Daar stonden de gidsen van het Westfront-museum ons al op te wachten.  Zij vertelden ons iets meer over Albert I, Elisabeth, Wereldoorlog I,...  We hadden geluk, want er was juist een clicks-festival aan de gang in het museum.  Mensen...

Lees verder